Driftinformation

Här hittar du information om Swish tjänst. Se planerade underhållsarbeten och störningar som påverkar Swish funktion.

Aktuell driftinformation

Driftstörning och driftstopp

Med driftstörning avses problem med Swish hos en eller flera banker som påverkar möjligheten att swisha  till och från den bankens kunder.

Med driftstopp avses problem med Swish som medför att inga betalningar kan skickas eller tas emot via Swish i aktuell tjänst.

Privat

När du skickar eller tar emot pengar med Swish mellan privatpersoner.

Företag

För företag, föreningar och organisationer som har avtal om Swish för företag med sin bank. För privatpersoner innebär det betalningar till företag, föreningar och organisationer där man skriver in Swish-nummer och belopp manuellt.

Handel

För mottagare som har avtal om Swish handel. Gäller betalningar som genomförs i webbutiker eller app genom att man skriver in sitt nummer för att sedan öppna appen där handlarens information och belopp att betala finns förifyllt.

Full drift

Driftstörning

Driftstopp

Planerat underhåll

2019-12-11, 10:10

Handel

Swish handel: Problem med nya certifikat är löst. Fortfarande begränsad användning av testmiljöer

Det tidigare tekniska problemet (störningen startade 4/12 kl 06:15) hos vår IT-leverantör med hantering av certifikat är nu löst, det fungerar normalt att skapa, ladda ner och återkalla certifikat via comcert.getswish.net.

Det förekommer dock fortfarande begränsad användning av testmiljöerna, exempelvis fungerar inte MSS (Merchant Swish Simulator). Vi beklagar detta och uppdaterar via mejl och hemsida när problemet är löst.

Informationen uppdaterades: 11/12-2019, 10:09

Senaste händelserna

Planerat underhåll 

2019-12-12, 03:00 - 2019-12-12, 06:00

Planerat underhåll hos en bank

Länsförsäkringar genomför planerat underhåll som kan påverka Swish-betalningar till och från denna bank.

Prenumerera på information kring större störningar

Information om större störningar kan du även få via mail genom att fylla i din mailadress i fältet nedan, eller via SMS genom att mejla ditt namn och mobilnummer till kundtjanst@getswish.se