En sommarhälsning från Swish

Midsommarhelgen är förbi och vi har nu officiellt inlett sommaren; denna härliga, rogivande och förmodligen mest uppskattade årstiden av merparten svenskar. Sommaren påminner oss om att vi är värda en paus i form av några veckors slappande. Men det ger oss också tid att reflektera över allt vi lyckats åstadkomma under första halvan av 2019.

För Swish del kan vi konstatera att de senaste sex månaderna har varit otroligt energigivande. Majblomman slog rekord i antal sålda blommor med Swish, vi har blivit över sju miljoner Swish-användare och fått exceptionellt mycket uppmärksamhet från internationellt håll. Swish och Sverige ses på många håll och kanter som en förebild inom moderna betallösningar. Något vi givetvis är mycket stolta över. Så även om många av oss snart går på välförtjänt semester, ser vi redan fram emot en fartfylld höst med spännande projekt och nya idéer.

Innan vi lämnar Drottninggatan för diverse lantställen är det en mycket rolig aktivitet kvar: Almedalen. Eftersom Swish på kort tid nästintill blivit en samhällskritisk lösning, är det av absoluta vikt att också ta ansvar för stora frågor. I tider när nya EU-direktiv som PSD2 och GDPR trätt i kraft är det viktigare än någonsin att diskutera frågan om personlig integritet i förhållande till framtidens handel. Vilka möjligheter och hot ser vi? Hur påverkas relationer ur ett samhällsperspektiv? Kommer traditionella roller inom bankväsendet att förändras? Och, vad händer om Sverige bli ett helt kontantlöst samhälle i närtid?

Branschområdet betalningar står inför många komplexa frågor inom den närmsta framtiden. Många av dessa ska jag debattera och diskutera kring i Visby innan semestern. Däremot är det här bara början. Till hösten är jag, tillsammans med resten av bolaget, tillbaka med mer bränsle än någonsin. Vi ser redan fram emot det.

Till dess: njut.

Passa på att fylla på energikontot, varva ned och ägna er åt saker som gör er glada. Så ses vi om ett ögonblick. Trevlig sommar!

/Anna-Lena, vd