Swish för företag

Swish erbjuder företag, föreningar, handlare och organisationer ett enklare, snabbare och säkrare sätt att hantera betalningar.

Så kan ditt företag använda Swish

ENKELT, SNABBT & SÄKERT

Tjänster anpassade efter ditt företags behov

Swish är en betalningslösning med flera tjänster anpassade för olika typer av företag, föreningar och organisationer. Nedan kan du läsa mer om de olika tjänsterna och få en rekommendation kring vad som passar ditt företag. Kontakta sedan din bank för mer information och för att komma igång.

Använd Swish i din app

Anslut din app till Swish API för att kunna använda Swish som betalsätt i din app. Kunden skickas då direkt till Swish-appen för att genomföra betalningen.

Swish-nummer

Anslut ditt företag, din förening eller organisation till Swish och få ett eller flera Swish-nummer anslutet till ditt bankkonto. Med Swish sker alla transaktioner i realtid och betalningen når företaget inom sekunder.

Swish för handel

Använd Swish som betalsätt i din e-handel eller m-handel för en smidig mobil betalningslösning. Med Swish för handel kan du även integrera QR-koder i din kassa.

QR-koder

Här kan du skapa en eller flera QR-koder. Du väljer om du vill skapa dynamiska QR-koder eller låsta QR-koder som inkluderar belopp och meddelande. Du kan även generera unika QR-koder för fakturor eller köp i kassan.

Vår rekommendation för ditt företag

Välj bland tjänsterna ovan för att få en rekommendation om hur ditt företag kan använda Swish.

Handel

Med Swish för handel kan du erbjuda ett populärt mobilt betalsätt i din e-handel eller m-handel. Allt din kund behöver för att genomföra en betalning online är sin smartphone. Swish är ett enkelt och tillgängligt betalningsalternativ för dina kunder. Med Swish för handel får du:

  • Swish-nummer. Numret, som börjar med 123 följt av en unik sjusiffrig sifferserie, är direkt kopplat till företagets bankkonto.
  • Bekräftelse på köpet och betalningen in på kontot i realtid.
  • Kunden kopplas direkt till Swish från din webbutik och behöver bara godkänna betalningen i appen.

Företag

Med Swish för företag kan du vara där kunderna är, även där varken kortläsare eller kassaapparat finns tillgängligt. Ett perfekt alternativ för mindre företag, föreningar och organisationer. Med Swish för företag får du:

  • Swish-nummer. Numret, som börjar med 123 följt av en unik sjusiffrig sifferserie, är direkt kopplat till företagets bankkonto.
  • Bekräftelse på köpet och betalningen in på kontot i realtid.
  • QR-koder. Välj mellan dynamiska QR-koder där kunden själva fyller i belopp och meddelande, eller skapa QR-koder med all betalningsinformation förifylld.

Kontakta din bank och kom igång

Olika banker har olika villkor och erbjudanden för Swish, kontakta din bank för att se vad som gäller.

Vanliga frågor

Hur fungerar återbetalningar från handlare via Swish?

Om du ångrar ditt köp eller vid reklamation kan säljföretaget

Hur ser vi att kunden har betalat?

Inom några sekunder efter att kunden godkänt betalningen kommer den

Ta del av nyheter och uppdateringar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för senaste nytt om Swish.