Kom igång
Kundhistoria

Judoklubben som tar Swish

Sören Söderqvist, ordförande i Södertälje judoklubb, har tränat judo i över 50 år. Sedan 20 år tillbaka arbetar han även aktivt med att lära ut och få fler att upptäcka idrotten.

Judo brukar beskrivas som en mjuk variant av självförsvarsformen jujutsu, där sparkar och slag tagits bort till förmån för olika typer av kast och fasthållning. En träningsform som utmanar både kropp och hjärna.

Sören och de andra tränarna varvar undervisning på klubben med idrottslektioner i skolorna kring Södertälje, något som visat sig vara ett effektivt sätt väcka ungdomars nyfikenhet. ”Vi tar med oss judomattor och åker ut, totalt undervisar vi ca 6000 skolelever per termin”, berättar Sören.

Sedan en tid tillbaka erbjuder Södertälje judoklubb Swish som betalningsalternativ. Initiativet har varit populärt både hos ungdomarna som tränar och deras föräldrar. ”Det första jag tog betalt för med Swish var en nybörjardräkt för två veckor sedan” berättar Sören, och gläds över att intresset för judo fortfarande blomstrar.

Läs mer om Södertälje judoklubb här.