Blippa dig ur kassan med Swish

07/02 - 2019

Nu blir det ännu enklare att betala direkt i kassan via Swish – faktum är att det kommer räcka med att blippa sig ut. De som står bakom betallösningen är företagen Crunchfish och ClearOn som tillsammans startat bolaget Blippit.

Det går till så att Blippit kopplar ihop en appterminal, byggd av Crunchfish, med ClearOns online clearing-tjänst som redan finns tillgänglig i 20 000 kassor runt om i landet. Genom att integrera Swish blir det möjligt för våra Swish-användare att blippa mobilen mot en appterminal för att betala.

Joachim Samuelsson, Crunchfish styrelseordförande och tillförordnade Vd på Blippit, är mycket positiv till den nya lösningen och framhåller Swish som en viktig komponent. Han säger:

Blippit kommer att förändra hur vi betalar i Sverige eftersom vi moderniserar terminal, betalväxel och kuponghantering i fysisk handel. Förändringen kommer gå fort med Swish som betalmedel.

Om den nya lösningen faktiskt kommer förändra svenskars köpbeteende återstår att se. Oavsett ser vi på Swish fram emot – och är stolta över – att kunna bidra till att göra den fysiska handeln enklare. Den nya betallösningen presenteras på Innoday på Stockholm Waterfront den 21 mars.