Joboffice Kassa lanserar integration för Swish Handel

16/12 - 2017

Fler och fler väljer att betala med Swish och hela 98 procent av svenskarna känner till betaltjänsten. Enbart i november skickades över 12 miljarder kronor via Swish-betalningar. Joboffice Kassa lanserar nu integration för Swish Handel. Det blir en tryggare hantering av Swish-betalningar eftersom kassan är direktkopplad med Swish – och kontrollen görs av banken och inte av kassören.

Med Swish Handel har du en integration till kassan på samma sätt som en integrerad kortterminal och Göteborgsföretaget World Of Golf i Sisjön var först ut med integrationen med Joboffice Kassa och integrerad Swish-betalning.

– Det är en väldigt bra grej eftersom många glömmer plånboken. Telefonen har man ju alltid med. Det är ett väldigt bra komplement till de betallösningar vi har idag, säger Johanna Alm på World Of Golf.

Joboffice Kassa och Swish Handel samarbetar för att ge alla ökad säkerhet på Swish-betalningar, samtidigt som samarbetet fortsätter mot ytterligare förenklingar i form av QR-koder där kunden initierar betalningen istället för kassan. En funktion som idag endast finns hos Swedbank.

Efterfrågat av kunderna

I nuläget använder cirka 20 procent av Joboffices kunder den manuella fristående hanteringen med Swish Företag där många har valt att vänta på Swish Handel som betalsätt. Nu syns en tydlig trend att många av de företag som tidigare inte har valt Swish kommer att beställa den nya lösningen.

Även Skatteverket välkomnar integrationen för att säkerställa att ett kvitto skrivs ut – och där man efter en genomgång av kassalagen föreslår att lagreglera att alla Swish-betalningar skall integreras i kassaregistret.

– Det känns trevligt att kunna erbjuda kunderna något de velat ha under en längre tid, samtidigt som vi säkrar Swish framtid som betalsätt genom integrationen säger Cyril.

Läs mer om Swish olika betallösningar här.