Funktioner

Det finns en rad olika funktioner som du kan ha nytta av när du använder Swish.

Betalningar

Under ”Betalningar” hittar du alla dina mottagna och skickade betalningar samlade. Genom att svepa till vänster över ett namn kan du dessutom skicka en ny betalning till personen eller lägga till den som en favorit.

Favoriter

Spara dina mest använda kontakter som favoriter för snabbare betalningar. Du slipper skriva in deras telefonnummer, istället klickar du bara på personen du vill swisha i din lista med favoriter.

Skicka med ett kort när du swishar!

När du swishar kan du skicka med ett kort i din betalning. Du kan välja mellan flera olika illustrationer, och när mottagaren får betalningen visas den som ett paket i appen.

Tryck på ”Betala” och ange mottagare, belopp och eventuellt ett meddelande – precis som vanligt. Välj sedan ”Skicka med en bildhälsning”.

Bläddra bland de olika illustrationerna. Välj den illustration du vill skicka och tryck på ”Fortsätt”.

Slutför betalningen på samma sätt som du brukar genom att godkänna den med Mobilt BankID.

Klart!

QR-koder

Använd QR-koder för att förenkla betalningar och köp

Skanna en QR-kod

Swisha en vän, genomför ett köp eller betala en faktura med QR-kod! Du godkänner betalningarna med Mobilt BankID, precis som vanligt. Du kan dessutom spara ner QR-koder bland bilderna i din telefon, för att alltid ha dem nära till hands.

Skapa en QR-kod

I appen hittar du din egen QR-kod. Om du vill ha flera QR-koder kan du enkelt skapa dessa här på hemsidan. Då kan du dessutom bestämma om en kod ska innehålla en fast summa eller ett specifikt meddelande. Alla dina QR-koder har obegränsad giltighetstid och kan läsas av hur många gånger som helst.