Funktioner

Det finns en rad olika funktioner som underlättar när du använder Swish.

Händelser

Du kan komma åt alla betalningar du har tagit emot och skickat i Händelser. Där kan du även påbörja en ny betalning eller lägga till favoriter.

Favoriter

Spara dina mest använda kontakter som favoriter för snabbare betalningar. Du slipper skriva in deras telefonnummer, istället klickar du bara på personen du vill swisha i din lista med favoriter.

’Säg det med Swish’ nästa gång du swishar!

’Säg det med Swish’ ger mottagaren en rolig överraskning. Mottagaren får en notis i form av ett paket. För att se summan, den illustration du har valt och din personliga hälsning måste mottagaren öppna paketet.

Du hittar ’Säg det med Swish’ genom att svepa till vänster på appens startsida.

Bläddra bland de olika illustrationerna. Välj den illustration du vill använda genom att markera den och klicka på “fortsätt”.

Du genomför betalningen som vanligt. Här kan du även skriva en personlig hälsning.

När du har godkänt betalningen med Mobilt BankID får du en bekräftelse på att din betalning har skickats där det står “Paket skickat”.

QR-koder

Använd QR-koder för att förenkla betalningar och köp

Skanna en QR-kod

Med denna smidiga funktion kan du enkelt swisha en vän, genomföra köp eller betala en faktura. Klicka på QR-ikonen längst upp till höger i appen. Koden skannas automatiskt när mobilens kamera riktas mot den. Klicka på bilden längst ner till vänster som visar ikonen för bildgalleriet för att skanna och påbörja en betalning. Du kan även läsa av en kod som är sparad i mobilens bildgalleri.

Skapa en QR-kod

Du kan skapa QR-koder direkt i appen eller här på hemsidan. Om du skapar koden i appen ingår bara ditt mobilnummer. På hemsidan kan QR-koden innehålla mobilnummer, ett fast belopp och ett meddelande. Du kan också välja om ett eller flera fält ska vara låsta eller om de ska vara ändringsbara. En QR-kod har obegränsad giltighetstid och kan läsas av hur många gånger som helst.