Swisha varandra!

Enkla, snabba och säkra betalningar direkt i din smartphone.

Swisha betalningen vid alla tillfällen

Swisha dina vänner

Swish gör vardagens betalningar enklare. Du kan till exempel använda Swish om du och dina vänner ska dela på notan efter ett restaurangbesök eller lägga ihop till en gemensam present.

Swisha när du handlar

Hos många e-handelsföretag, butiker, mindre företag och föreningar hittar du Swish som betalsätt. Med Swish i din smartphone kan du betala när som helst och var som helst.

Mobilnummer istället för kontonummer

Med Swish behöver du aldrig lämna ut ditt kontonummer. Det enda som behövs är ett mobilnummer till privatpersoner, eller ett Swish-nummer till företag, föreningar eller organisationer.

Funktioner som förenklar

Betalningar

Alla transaktioner sparas så att du kan hålla koll på mottagna och skickade betalningar.

Favoriter

Spara de personer du swishar ofta som favoriter så att du slipper skriva in deras mobilnummer när du ska swisha dem.

Insamlingar

Vi har samlat alla insamlingsorganisationer som är anslutna till Swish här på hemsidan så att du snabbt och enkelt kan bidra till en fråga som ligger dig varmt om hjärtat.

QR-koder

Med hjälp av QR-koder går dina betalningar ännu snabbare. Informationen för betalningen blir ifylld automatiskt när du skannar en QR-kod och du behöver bara godkänna betalningen.  

Swish är säkert

Du godkänner betalningar i Swish med Mobilt BankID. Lika enkelt och säkert som i din internet- och mobilbank.

Synlig mottagare

Innan du godkänner betalningen visas mottagarens fullständiga namn och belopp. Du ser alltså att pengarna går till rätt person innan betalningen genomförs, och kan avbryta om något inte stämmer.

Mobilt BankID

Swish fungerar med Mobilt BankID för att logga in och godkänna betalningar. Vi kan därför garantera en hög säkerhet för dig som användare.

Bekräftelse direkt

När en betalning är genomförd får du en bekräftelse och när du tagit emot en betalning får du genast en notifiering. Alla skickade och mottagna betalningar lagras i “Händelser” där du kan se dina transaktioner.

Swish - ett samarbete

Swish är ett samarbete mellan Sveriges största banker med lång erfarenhet av att hantera betalningar på ett säkert sätt.

Vanliga frågor

Vad händer om jag byter mobilnummer?

Då måste du avsluta kopplingen till ditt gamla mobilnummer och

Vilket är det högsta beloppet som går att swisha?

Reglerna för maxbelopp och hur mycket det går att swisha

Vill du börja använda Swish?

Se hur det fungerar och kom igång!