Nyhet: QR-koder!

Nu kan du skapa egna QR-koder för betalningar med Swish.

Integrera QR-koder i kassaterminalen!

Nu kan ni göra betalningarna ännu enklare och snabbare för era kunder. Genom att integrera QR-koder i kassaterminalen kan kunderna skanna direkt i kassan. Gå till vår sida för utvecklare eller klicka nedan för att läsa om hur integreringen går till!

Läs mer

QR-koder - Privat

Betala ännu enklare och snabbare till varandra!

Nu har Swish en inbyggd QR-kodgenerator för ditt eget mobilnummer, och en skanner för att snabbt kunna läsa av andra privatpersoners och företags QR-koder. Klicka bara på QR-ikonen högst upp i högra hörnet för att komma igång. Perfekt när du till exempel ska köpa eller sälja något på loppis.

Skapa QR-koder

QR-koder - Företag

För snabbare och enklare försäljning!

Nu är det möjligt för alla företag att enkelt skapa en eller flera QR-koder med fasta summor och meddelanden, till exempel för kaffet i kiosken. Med QR-koder går kön snabbare och ni kan enkelt ta betalt med Swish! Skapa egna QR-koder i QR-generatorn. Där kan ni även skriva ut affischer med QR-koder.

Skapa QR-koder

QR-koder - Föreningar

Mindre köer och snabbare betalningar!

Skapa och skriv ut egna QR-koder för enklare och snabbare betalningar när ni ska ta betalt för fika eller inträde till matchen, till exempel. Ni kan skapa en eller flera koder med förifylld summa och meddelande i QR-generatorn. Där kan ni även skriva ut det material ni behöver, som affischer med QR-koden på.

Skapa QR-koder

QR-koder - Organisationer

Nu är det ännu enklare att ta emot gåvor via Swish!

Insamlingsorganisationer kan skapa en eller flera egna QR-koder. Placera dem på insamlingsbössor och utskick och gör det enklare för alla som vill skänka pengar att snabbt påbörja en betalning genom att läsa av koden direkt i Swish-appen!

Skapa QR-koder

Qr-koder - faktura

Betala fakturan med en QR-kod!

Nu kan du snabbt och enkelt betala dina fakturor med Swish QR-koder. När din faktura har en Swish QR-kod behöver du bara öppna Swish-appen, klicka på QR-ikonen högst upp i högra hörnet och välja ‘Skanna kod’. När du riktar mobilkameran mot QR-koden på fakturan fylls all information i automatiskt. Du behöver endast godkänna betalningen med Mobilt BankID så är fakturan betald!

Läs mer

QR-koder - Skapa egna koder

Så här gör du!

Det enda som behövs för att skapa QR-koder är ett Swish-nummer, sedan kan du välja både en förifylld summa och ett meddelande som gör det möjligt för alla Swish-användare att snabbt och enkelt läsa av koden och påbörja en betalning. Hur du betalar med Swish QR-koder ser du i denna film.

Skapa QR-koder

Vanliga frågor

Hur går en betalning med Swish QR-kod till?

Kunden öppnar QR-kodssidan i Swish-appen och väljer ”Skanna kod”. Nu

Hur hittar jag QR-kodfunktionen i Swish-appen?

På Swish-appens startsida finns det högst upp till höger en

Skapa en anpassad QR-kod