Rekordår för Swish 2018 – 397 miljoner betalningar

25/01 - 2019

Swish fortsätter att vara Sveriges populäraste mobila betallösning och användandet växer stadigt hos både privatpersoner och företag. Under 2018 genomfördes 397 miljoner betalningar genom Swish, en tillväxt med 56% i jämförelse med 2017. Med fler anslutna företag och handlare förutspås en stor ökning även framåt.

Den kraftiga tillväxten drivs primärt av tjänsten Swish Handel som under 2018 hade en tillväxt på cirka 280 % procent och ökade från 13,5 miljoner betalningar under 2017 till 52 miljoner betalningar 2018.

– Vi är glada och stolta över att Swish är en så naturlig del av svenska folkets vardag. Online-handeln växer kraftigt och med tjänsten Swish Handel får företagen en betalningslösning som förenklar och förbättrar shoppingupplevelsen, säger Anna-Lena Wretman VD på Getswish.

Sedan Swish Handel lanserades i januari 2017 så har små och stora handlare som SJ, Åhléns och Selecta anslutit sig i rask takt. Under 2018 anslöt sig också Blocket till Swish Handel. Cecilia von Krusenstierna, marknads- och kommunikationschef på Blocket säger:

– Redan fem dagar efter att vi lanserade Swish blev det vårt populäraste betalsätt. Nu väljer närmare hälften av våra kunder att betala sina annonser med Swish. Vi utvecklar kontinuerligt våra tjänster så att Blocket ska vara en så effektiv marknadsplats som möjligt.

Anna-Lena Wretman menar att Swish ser en fortsatt positiv utveckling för handelstjänsten.

– Vi ser en stor efterfrågan från användare att kunna betala med Swish, både online och i fysisk miljö. Vi är såklart oerhört glada över att fler och fler företag nu väljer att erbjuda Swish till sina kunder och att vi på så sätt blir tillgängliga på ännu fler plattformar, säger Anna-Lena Wretman.

Vill du också ansluta dig till Swish Handel för att förenkla kundresan samt förbättra kundupplevelsen i din verksamhet?Kontakta din bank för att se vilka villkor och erbjudanden som gäller.

För ytterligare information var vänlig kontakta:

Anna Lena Wretman, VD på Getswish: 0702-27 90 99, annalena.wretman@getswish.se
Pär Ekroth, Marknadschef på Getswish: 0705-26 07 00, par.ekroth@getswish.se

Om Swish Handel

Swish Handel används idag av fler än 3000 företag med e-handel, m-handel och kassa. Tjänsten passar företag som vill integrera Swish i sin kassa och erbjuda sina kunder snabba, enkla och säkra betalningar och återbetalningar.

Om betaltjänsten Swish och Getswish AB
Swish startade som ett samarbete mellan sex av Sveriges största banker och möjliggör snabba betalningar från kundernas bankkonton. Swish har idag mer än 6,5 miljoner användare och ca 180 000 anslutna företag och blev Sveriges mest rekommenderade varumärke både 2017 och 2018. Swish ägs av Getswish AB.