Säg det med Swish!

12/12 - 2017

Den 12 december fyller Sveriges mest omtyckta mobila betalsätt* fem år! För att fira släpps en helt ny funktion – ’Säg det med Swish’, som gör betalningar mellan privatpersoner mer personliga. Användare kan paketera sina betalningar genom att välja en av flera illustrationer. De kan skicka gratulationer, tacka för senast eller överraska någon de tycker om.

Swish lanserades den 12 december 2012, vilket innebär att tjänsten nu fyller fem år! På fem år har det hänt mycket. Swish blev populärt redan från starten och är numera Sveriges mest omtyckta mobila betalsätt.* Swish används dagligen av människor, framförallt i sociala sammanhang. De delar på notan, samlar ihop pengar till evenemang och ger gåvor med Swish. Lagom till femårsjubileet har Swish nu hela 6 miljoner användare. Detta firar vi genom att lansera den nya funktionen ’Säg det med Swish’.

’Säg det med Swish’ är framtagen för att göra betalningar mer personliga och ge dem ett element av överraskning. Med den nya funktionen kan användarna välja mellan flera olika illustrationer för att swisha en gåva till någon. De kan till exempel tacka för senast, skicka en gratulation eller överraska någon de tycker om. Mottagaren får en notis i form av ett digitalt paket att öppna för att visa gåvan. Funktionen ger avsändaren möjlighet att visa uppskattning och för mottagaren blir det ett roligare och mer personligt sätt att ta emot en swishning.

”På bara fem år har Swish helt förändrat vårt sätt att betala. Swish har blivit en mer naturlig del av svenska folkets vardag än vi någonsin hade kunnat föreställa oss. Det känns jättekul att fira det med ’Säg det med Swish’, som vi tror kommer skänka mervärde till hela Swish-upplevelsen och uppskattas av många!”
säger Anna-Lena Wretman, VD för Getswish AB.

Snabb fakta om Swish:

  • 6 miljoner svenskar använder nu Swish
  • Sedan starten har svenskarna genomfört 500 miljoner betalningar med Swish
  • Swish har sedan starten omsatt över 250 miljarder kronor totalt
  • 67% av svenskarna föredrar Swish när de överför pengar till privatpersoner
  • Hela 98 % av svenskarna känner till Swish
  • Swish ökar med cirka 80 000 användare varje månad

 

Vid frågor, kontakta Getswish AB:s presskontakt:
Per Ekwall
070 968 21 69
press@getswish.se

 

*Källa: Sifo,2017

Ladda ner