Succéår för Swish!

27/02 - 2018

2017 var Swish år! Vårt femte år inleddes med en lyckad lansering av Swish för handel, och appen uppdaterades med flera nya efterlängtade funktioner. Samtidigt fortsatte vi att växa både i popularitet och användare när vi passerade fem och sex miljoner swishare!

 

I slutet av januari återlanserades Swish för handel, och både små och stora handlare anslöt snabbt. Flera av handlarna, till exempel SJ och Stadium, vittnade redan tidigt om positiv respons från kunder såväl som goda resultat. Att tjänsten fortsätter att växa är roligt men inte oväntat, säger Anna-Lena Wretman, VD för Getswish AB.

Det är ju en fantastisk tjänst som skapar stor nytta för kunder och handlare, och vi ser med spänning fram emot att fler kommer ansluta, och att Swish alltmer kommer att bli ett självklart betalningsalternativ i alla lägen.

Tillväxten för Swish har varit stadig sedan starten, och under 2017 växte antalet användare med hela 19 %. Under sommaren och hösten lanserades efterlängtade funktioner som blivit populära både bland privatpersoner och företag. Bland andra QR-koder för Swish som har bidragit till ännu enklare och snabbare betalningar. Lagom till jul lanserades även ”Säg det med Swish”, som gör det möjligt att swisha en valfri summa och samtidigt välja mellan personifierade illustrationer. Bara under den första månaden skickades nära 380 000 stycken med en sammanlagd summa på hisnande 178 164 200 kronor. Anna-Lena Wretman igen:

Det här är en funktion som kommer att fortsätta utvecklas i och med användandet av den, den känns redan självklar och responsen från alla som prövat har varit mycket positiv!

Att Swish är Sveriges populäraste mobila betallösning råder det ingen tvekan om. När Sifo i en undersökning sammanfattar 2017, ser vi att hela 61 % av befolkningen använder Swish varje vecka, en siffra som fortsätter att öka. Särskilt ökar användandet bland den lite äldre målgruppen, personer mellan 45 och 64, där det ökat med 17 % sedan i våras. Att såväl unga som gamla gillar Swish bekräftas även i Yugov Brandindex årssammanfattning för 2017. Den visar att Swish är Sveriges andra mest positivt omtalade varumärke, och petar därmed ner Ica och Ikea till plats tre och fyra, och överträffas endast av Volvo!

Ett fantastiskt avslut på året! Det känns härligt att gå in i vårt sjätte år med 6,1 miljoner nöjda användare. Vi kommer att fortsätta vårt arbete med att leverera en tjänst i världsklass, så håll utkik efter fler spännande nyheter under 2018!

Vill du veta mer eller ta del av spännande statistik om Swish och Swish-användandet?
Gå in på getswish.se eller kontakta vår presskontakt:

 

Vid frågor, kontakta Getswish AB:s presskontakt:
Per Ekwall
070 968 21 69
press@getswish.se

Ladda ner