Truecaller lanserar betalningar med Swish

22/03 - 2018

Truecaller, en av världens största kommunikationsappar, öppnar nu upp för betalningar via deras app med hjälp av Swish, mobilbetalningstjänsten som används av över hälften av Sveriges befolkning.

Truecaller gör det nu möjligt för sina användare att skicka pengar direkt via deras app. Användarna kan nu göra betalningar direkt via Truecallers telefonbok och de kan även snabbt skanna ett nummer och skicka pengar med hjälp av appens ”nummerskannings-funktion” (enbart tillgänglig för Android vid lansering). Truecaller har över en halv miljon aktiva användare i Sverige och är den ledande tjänsten för nummersök i världen. Lanseringen av betalningar via Truecaller är ytterligare ett steg som bolaget tagit för att expandera produkterbjudandet och erbjuda sina kunder en plattform för all sin dagliga kommunikation.

Vår ambition är att göra kommunikationen så enkel och friktionsfri som möjligt för våra användare. Transaktioner mellan privatpersoner föregås ofta av ett samtal eller ett meddelande och det är därför naturligt att erbjuda betalningar direkt via din telefonapp där du interagerar med flera personer varje dag. Därtill tillför vi ett extra säkerhetslager där nummeruppslag som gjorts i appen direkt kan leda till transaktionen så att användaren får ett namn på mottagaren både från Truecaller och från Bank ID säger Nick Larsson, chef för strategiska partnerskap för Truecaller.

Det är kul att se att Swish adderar värde för både Truecallers och Swishs användare. Vi hoppas att app-till-app funktionaliteten möjliggör enkla betalningar i fler situationer, säger Anna-Lena Wretman, VD för Getswish.

Förra året lanserade Truecaller en betallösning för användare i Indien för att stötta övergången från en kontantintensiv marknad till en digitalisering av betalningar. Sverige har legat i framkant att gå mot ett kontantlöst samhälle men ännu dominerar betalningar med kreditkort. Integrationen av Swish app-till-app API är ett steg i att accelerera mobila betalningar för svenska konsumenter och erbjuda större möjligheter och flexibilitet för slutkunden.

Samtliga transaktioner i samarbetet genomförs av Swish där användarna som vanligt behöver signera betalningarna med mobilt bank ID. Tjänsten via Truecaller är tillgänglig från och med torsdag 22:a mars.

Ladda ner