Var tredje svensk använder Swish

07/07 - 2015

− Ny historisk nivå för den mobila betalningstjänsten

Två och ett halvt år efter lansering har nu den mobila betalningstjänsten Swish över tre miljoner aktiva användare. Med 100 000 nya användare per månad tillhör Swish en av de mest nedladdade apparna bland svenskarna. Inom de närmsta dagarna uppgraderas även designen på tjänsten.

Med Swish kan kunderna i tio av Sveriges ledande banker skicka pengar – ”swisha” – till varandra i realtid med mobilen. Under 2015 har hittills drygt 28 miljoner betalningar gjorts via Swish och antalet betalningar per månad har dubblerats sedan årets början. I slutet på juni nådde tjänsten tre miljoner aktiva privata användare. Utöver dessa har Swish nu även 24 700 företagskunder, en siffra som ökar snabbt.

Att ”swisha” har blivit ett vedertaget begrepp för många svenskar. Sedan lanseringen har vi sett en konstant ökning med i genomsnitt 100 000 nya användare per månad och vi ser inga tecken på avmattning, säger Henrik Bergman, ordförande i GetSwish AB.

Ny design släpps
För att den visuella upplevelsen av appen ska matcha de senaste mobilskärmarna på marknaden, lanseras en ny design inom kort. Uppgraderingen är inte tvingande – de användare som har Swish idag kan välja att uppgradera eller låta den gamla designen gälla.

När användaren swishar till en organisation med ett 90-konto i den nya designen, syns bekräftelsen som ett rött hjärta istället för den gröna ”bocken” som används mellan privatpersoner samt mellan privatpersoner och företag. En annan nyhet är animerade betalningsbekräftelser, vilket gör att mottagaren kan se att betalningen görs i realtid. Förutom den nya designen kommer funktionen ”Skicka SMS” att försvinna, då den fyller samma funktion som appens notiser

Swish är en enkel och modern betalningslösning. Vi utvecklar ständigt innehållet i tjänsten och nu var tiden mogen även för en uppdatering av designen, för en förbättrad användarupplevelse genom de smarta telefonernas snabba teknikutveckling, säger Mattias Björk, koordinator i GetSwish AB.

Swish i siffror:
• I juni 2015 var antal privata användare 3 miljoner
• I juni 2015 ökade antalet privata användare med över 170 000, vilket innebär över 5 600 nya användare per dag, eller knappt fyra nya användare i minuten.
• De senaste 17 månaderna har det tillkommit mer än 100 000 nya Swish-användare per månad.
• I juni 2015 swishade svenskarna för över 3,6 miljarder kronor, ca 120 miljoner kronor per dag.
• Under 2015 har det genomförts drygt 28 miljoner betalningar.
• I juni 2015 var antalet betalningar över 6 400 000, vilket motsvarar i snitt 215 000 per dag, nästan 9 000 betalningar i timmen, eller drygt 150 betalningar i minuten.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Per Ekwall, presskontakt
070 968 21 69 eller press@getswish.se

Ladda ner