Swish på e-handelseventet SEBC19

Det är ur omvärldsbevakning och trendspaning som bra idéer föds. Det är därför en självklarhet för oss att besöka och delta i diskussionen om framtiden för svensk handel. Vår medarbetare Sofia Norén besökte i dagarna e-handelseventet SEBC 2019. Här sammanfattar hon sina insikter och reflektioner.

Det är inte svårt att gissa att det främsta fokuset, även om detta var ett tydligt nischat e-handelsevent, var kombinationen av digitala och fysiska handelsplatser. Eller sömlösa kundupplevelser, eller kanske ”unified commerce” som vissa hellre uttrycker det. Kärt barn har många namn. Tankarna är inte nya, men än så länge är det få som lyckats lösa helt sömlösa kundupplevelser. Kundresor där gränsen mellan vad man gör i sin telefon och vad man gör fysiskt suddas ut och upplevs som en och samma resa.

Tråkigt nog är det ingen av talarna som har ett konkret svar. Men det finns en tydlig röd tråd som dyker upp i flera av de kunniga talarnas presentationer. Samarbeten och partners. Citatet ”ensam är inte stark” känns passande. För det är exakt det som poängteras. För disruptiv innovation och nya idéer är någots som skapas och föds tillsammans. Helst över gränser och gärna i form av oväntade partnerskap.

Några av vår tids mest spännande företag och lösningar har skapats just på grund av detta. Och Swish är inget undantag. Swish är ju faktiskt resultatet av ett minst sagt oväntat partnerskap mellan några av Sveriges största banker. Ett samarbete där den gemensamma visionen var att skapa en lösning för att underlätta människors vardag. Samma sak gäller tjänster som Airbnb och Uber. Kombinationen av existerande lösningar och nya idéer i helt omkullkastande format.

För oss på Swish är partnerskap A och O. Vi har skapat en öppen plattform tillsammans där vi uppmuntrar, företag, entreprenörer och uppfinnare att innovera tillsammans med oss. För ensam är inte stark, det är mångfald och samarbete som leder oss in i framtiden.

Har du eller ditt företag en idé som ni skulle vilja genomföra tillsammans med oss, tveka inte på att kontakta mig eller någon av mina kollegor!

/Sofia Norén, communication and growth manager

Kontakt: sofia.noren@getswish.se