Swish Stories

Här delar vi med oss av framtidsspaningar, egna insikter och låter dig följa med bakom kulisserna på Swish.

En sommarhälsning från Swish

Midsommarhelgen är förbi och vi har nu officiellt inlett sommaren; denna härliga, rogivande och förmodligen mest uppskattade årstiden av merparten svenskar. Sommaren påminner oss om att vi är värda en paus i form av några veckors slappande. Men det ger oss också tid att reflektera över allt vi lyckats åstadkomma under första halvan av 2019.

Läs hela blogginlägget

Glöm kassadisken och ta betalt var som helst

Simplare och friktionsfria kundresor har varit snackisen ett tag nu. På Swish testar vi ständigt nya lösningar som förenklar för både handlare och konsumenter, och en sådan lösning är Kuarpays mobila kassa som vi tror kommer få en betydande roll i den framtida retail-världen.

Läs hela blogginlägget

Swish på e-handelseventet SEBC19

Det är ur omvärldsbevakning och trendspaning som bra idéer föds. Det är därför en självklarhet för oss att besöka och delta i diskussionen om framtiden för svensk handel. Vår medarbetare Sofia Norén besökte i dagarna e-handelseventet SEBC 2019. Här sammanfattar hon sina insikter och reflektioner.

Läs hela blogginlägget

Gediget finans- och ledarskapsintresse ledde till vd-rollen på Swish

Finansbranschen är fascinerande. Det är en åsikt många människor inom vår sektor delar, inte minst jag. Men vad är det som är så intressant med finans? Idag, efter att ha tillbringat mer eller mindre hela mitt arbetsliv i branschen, har jag slutligen landat i svaret.

Läs hela blogginlägget

QR – här för att stanna

QR-koder är inget nytt fenomen, faktum är att tekniken funnits redan sedan 1994. Men det är inte förrän nu, 25 år senare, som dess användning verkligen vuxit i popularitet. Här berättar Magnus Lagesson, produktägare på Swish, om fördelarna med de fyrkantiga koderna och varför han spår dem en ljus framtid.

Läs hela blogginlägget

Swish - en 10 år gammal idé

Idag för exakt tio år sedan samlades nio personer framför en whiteboard i ett rum hos Bankföreningen på Regeringsgatan. På agendan stod ämnet ”Affärsbild: Credit Transfer Remote Person to Person” – något som de flesta idag känner till som Swish. Vår affärsutvecklare, Edvind Nygaard, var en av personerna i rummet.

Läs hela blogginlägget

Swish på South by Southwest, SXSW

Liksom stora delar av den digitala innovationsindustrin var Swish på plats i Austin för att inspireras av nya lösningar inom betalningar, AI och data under konferensen SXSW. Och liksom många andra besökare tog vi med oss nya perspektiv hem till Sverige. Läs hela blogginlägget där marknadschef Pär Ekroth delar med sig av sina främsta insikter.

Läs hela blogginlägget

Välkommen till vår värld!

De flesta svenskar känner till att bankerna gemensamt kom på idén till en mobil betaltjänst och att det är via banken man ansluter sig till Swish. Men trots vårt starka varumärke är det få människor som faktiskt vet vilka människor som döljer sig bakom Swish, vilka som arbetar här och vad som händer i vår bransch.

Läs hela blogginlägget

Om Swish Stories

Är du också nyfiken på framtidens betalningslösningar? Bra, då har du hamnat rätt. Allt eftersom Swish växer, ökar också behovet av transparens och tillgänglighet. Därför har vi här samlat allt du behöver veta om oss och betalningar på en och samma plats. Här delar vi med oss av framtidsspaningar, egna insikter och låter dig följa med bakom kulisserna hos ett av Sveriges mest rekommenderade varumärken.

Välkommen till vår värld.