Kom igång
Kundhistoria

Swisha Cykelköket Solna

Cykelkök är ett internationellt koncept som går ut på att människor möts i en öppen verkstad där de kan reparera och ta hand om sina cyklar. För vissa är det ett praktiskt och billigt alternativ till att lämna in cykeln på lagning och för andra en mötesplats där de kan träffa likasinnade entusiaster.

Esteban Bravo, grundare till Cykelköket Solna, fick idén till verksamheten när han var hemma och arbetade med sin cykel. ”Jag hade ingenstans att meka hoj, jag var i hallen, köket eller på balkongen och det var cykeldelar överallt. Så jag kontaktade kommunen och de gick med på att låta mig starta ett cykelkök i skjulet på Spetsgatan”, berättar han.

Cykelköket Solna erbjuder medlemmarna tillgång till verkstadens verktyg, hjälp att laga cyklarna och möjlighet att köpa begagnade reservdelar. Sedan början av året kan medlemmarna betala med Swish. ”Swish är jättebra, vi använder det både för att ta betalt för medlemsavgift och när vi säljer reservdelar”, säger Esteban.

På frågan om han har något råd till alla som plockat fram cyklarna igen till sommaren kommer svaret snabbt: ”Cykla förbi oss och ta en kaffe”.

Läs mer om Cykelköket Solna här.