Kom igång
Kundhistoria

Tåg-fikat du kan swisha

Har du någon gång avnjutit en kaffe och en kanelbulle på tåget från Göteborg till Malmö? Eller kanske unnat dig en räkmacka på sträckan Växjö-Älmhult? I så fall finns det en chans att du stött på Trafikcaféer. Företaget har i över 20 års tid försett tågresenärer med reseproviant. Sedan juli i år erbjuder de Swish som betalningsalternativ.

”Swish är jättebra, jag använder det privat också, det är så enkelt och man slipper krångla med kontonummer”, berättar Henrik Wikström, personalchef på Trafikcaféer.

Idén till Trafikcaféer kom från deras grundare och VD Jörgen Englund. Han var på den tiden bara 18 år och hade en dröm om att bli tågvärd men eftersom yrket hade 20-årsgräns fick han inte chansen. Jörgen lät sig inte nedslås utan tog tillsammans med sin bästa vän istället kontakt med tågbolaget och frågade om de två kunde få sälja kaffe och mackor på sträckan mellan Borlänge och Hallsberg, en sträcka som på den tiden inte hade någon servering. Det fick de och sedan dess har verksamheten minst sagt växt. Företaget sysselsätter nu 50 personer som arbetar i kök, med att packa sortimentet och med att sälja det på tågen.

Enligt Henrik är både han och personalen på tågen glada över att nu kunna ta betalt enklare. ”Det har fungerat jättebra att ta betalt med Swish så det alternativet kommer vi behålla”, säger han.

Läs mer om Trafikcaféer här och swisha kaffet nästa gång du åker tåg.