Kom igång
Kundhistoria

Team Rynkeby tar Swish

Varje år cyklar välgörenhetsorganisationen Team Rynkeby hela vägen till Paris för att samla in pengar till förmån för barn som har drabbats av cancer. Med över 1000 cyklister i lag från hela norden har totalt över 115 miljoner kronor samlats in genom åren – och mer lär det bli.

Det hela började i Danmark 2001. En av Rynkeby Foods medarbetare, Knud Vilstrup hade drabbats av sjukdom och sökte efter ett intressant och spännande sätt att komma i form. Lösningen blev ett projekt som gick ut på att cykla till Paris för att se slutsträckan av Tour de France. Med villkoret att han lyckades sätta ihop ett team bestående av minst 10 deltagare gick Rynkeby in som sponsor med pengar och juice. När äventyret var över donerade Knud och hans team överskottet av pengarna till barncanceravdelningen på Odense Universitetshospital.

Mycket har hänt sedan 2001 och när årets upplaga av Team Rynkeby drar igång den 4 juli är det sedan länge ett välgörenhetsprojekt som sträcker sig över hela norden. Hela 250 svenska cyklister kommer i sommar att cykla den 120 mil långa sträckan från Lund till Paris till förmån för Barncancerfonden. Redan nu har de börjat arbeta för att slå förra årets insamlingsrekord på över 11 miljoner kronor.

Swish är perfekt, ett jättebra betalningsalternativ som underlättar både för oss och för de som vill skänka pengar.

Paul Chronqvist-Svensson, country manager för Team Rynkeby i Sverige, har cyklat till Paris två gånger i olika lag. ”Det var fantastiska upplevelser båda gångerna, det blir en så stark gemenskap i laget i och med alla aktiviteter innan resan”, berättar han.

De aktiviteter som Paul syftar på är insamlingen som pågår i flera månader innan cyklisterna ger sig iväg. Då skramlar de olika lagen med bössor, arrangerar events och fixar sponsring från företag – allt för att samla in så mycket pengar som möjligt till förmån för barnen. En nyhet för i år är möjligheten att swisha sin gåva till insamlingen, något som varit mycket populärt bland alla inblandade. ”Swish är perfekt, ett jättebra betalningsalternativ som underlättar både för oss och för de som vill skänka pengar”, säger Paul Chronqvist-Svensson och betonar vikten av att det ska vara enkelt att ge till en god sak.

Från och med 4 juli kan du följa lagens resa och se precis var de befinner sig här.

Läs mer om Team Rynkeby här.